Πάνω από το 7% οι αποδόσεις των ισπανικών 10ετών ομολόγων

Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2012 13:55
UPD:14:59

Πάνω από το επικίνδυνο όριο του 7% ανήλθαν και πάλι οι αποδόσεις των ισπανικών 10ετών ομολόγων, εν μέσω αβεβαιότητας αναφορικά με τις λεπτομέρειες ενός ισπανικού πακέτου διάσωσης.

Η Μαδρίτη έχει πει ότι θα πρέπει πρώτα να γνωρίζει τους όρους που θα περιλαμβάνει μία πιθανή πρόσβαση στα κεφάλαια διάσωσης της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το Reuters, οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων ενισχύονταν νωρίτερα κατά 10 μονάδες βάσης και διαμορφώνονταν ελαφρώς πάνω από το 7%, ενώ οι αποδόσεις των διετών ομολόγων ενισχύονταν κατά 46 μονάδες βάσης στο 4,024%.

Εξάλλου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέψευσε σήμερα πως έχει λάβει αίτημα από την Ισπανία για την ενεργοποίηση του μηχανισμού διάσωσης των τραπεζών της μέσω της κατεπείγουσας χορήγησης βοήθειας σε αυτές.

«Σε αυτή τη φάση δεν έχουμε δεχτεί κανένα αίτημα από τις ισπανικές αρχές [...] στο πλαίσιο του σχεδίου βοηθείας για τις ισπανικές τράπεζες», είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ολιβιέ Μπαγί κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα της El Pais.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές από το υπουργείο Οικονομικών της Ισπανίας, υποστήριξε ότι Βρυξέλλες και Μαδρίτη έχουν φτάσει κοντά στην επίτευξη συμφωνίας που θα επιτρέψει να χορηγηθεί βοήθεια εντός των επόμενων ημερών στην Bankia, την πιο προβληματική από τις ισπανικές τράπεζες. Λόγω της φήμης αυτής η μετοχή της Bankia λίγο μετά το μεσημέρι κέρδιζε άνω του 10% στο Χρηματιστήριο της Μαδρίτης.

Με βάση τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι χώρες της ευρωζώνης στις 20 Ιουλίου ένα πρώτο "πακέτο" ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εντός του καλοκαιριού εάν υπήρχε άμεση ανάγκη για τη διάσωση των τραπεζών. «Δεν υπάρχει αίτημα από την Τράπεζα της Ισπανίας για την ενεργοποίηση αυτού του όρου», τείπε ο Μπαγί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα