Merit: Κρίσιμο σημείο οι 620 μονάδες

Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2012 14:41
UPD:14:41

Κρίσιμο σημείο για την περαιτέρω συνέχεια της ανόδου στο Χ.Α. θεωρεί η Merit τις 620 μονάδες, προς τις οποίες έκανε μία κίνηση ο Γενικός Δείκτης τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως αναφέρει στο εβδομαδιαίο σχόλιό της, οι ελπίδες για ανάληψη δράσης από την ΕΚΤ για τη διάσωση της Ευρωζώνης οδήγησαν σε ένα θερινό ανοδικό ράλι τις ευρωπαϊκές αγορές με την ελληνική αγορά, που φαινόταν να βρίσκεται σε μια στάση αναμονής εν όψει και τραπεζικών deals που βρίσκονται σε εξέλιξη, να ακολουθεί.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η προσδοκία εξαγοράς της Εμπορικής από κάποια μεγαλύτερη τράπεζα, μετά το deal Πειραιώς-ΑΤΕ της προηγούμενης εβδομάδας, είναι ένα γεγονός που κρατάει αυξημένο το ενδιαφέρον στον τραπεζικό κλάδο. Εκτιμάται πάντως ότι η πώληση της Εμπορικής σε κάποια άλλη τράπεζα μπορεί να φέρει βραχυπρόθεσμα κέρδη μόνο στο Χ.Α. καθώς εν πολλοίς έχει προεξοφληθεί.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται και σε μετοχές που αποτελούν εύκολους στόχους αποκρατικοποιήσεων όπως τα ΕΛΠΕ και ο ΟΠΑΠ που έχουν καταγράψει αξιόλογες αποδόσεις στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Επίσης θετικά επιδρά το γεγονός ότι φαίνεται να βρέθηκε μια μέση λύση σχετικά με τις δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας μέσα στον Αύγουστο αφού η ΕΚΤ θα αυξήσει το δανεισμό των ελληνικών τραπεζών για να προχωρήσουν αυτές σε νέες αγορές εντόκων γραμματίων στα συνηθισμένα επιτόκια.

Από τεχνική άποψη, η Merit θεωρεί ότι οι 620 μονάδες είναι μια ισχυρή αντίσταση και πάλι. Η υπέρβασή τους θα μπορούσε να οδηγήσει προς τις 660 και 685 μονάδες. Για να γίνει αυτό μέσα στον Αύγουστο όπου τουλάχιστον για δύο εβδομάδες ακόμα δεν αναμένονται υψηλοί τζίροι ενδεχομένως να πρέπει να διατηρηθεί το καλό κλίμα στο εξωτερικό, να παραμείνει ο τραπεζικός κλάδος στην επικαιρότητα, όπως και οι αποκρατικοποιήσεις.

Από την άλλη, η χρηματιστηριακή τονίζει ότι είναι σημαντικό να διατηρηθούν οι 580 μονάδες κάτι που πέτυχε ο Γενικός Δείκτης σε όλη τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα