Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2012 11:12
UPD:11:12

ΕΞΠΡΕΣ: Αναζήτηση... μέτρων 4 δισ. από όλες τις πιθανές πηγές

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς επισκέφθηκε χθες το υπουργείο Οικονομικών και έδωσε σαφές εντολές στους αρμόδιους υπουργούς να κλείσει το πακέτο των μέτρων ύψους 11,5 δισ.ευρώ για τη διετία 2013-2014, που θα επιτρέψει τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Σκληρό μήνυμα από την S&P

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ο ξένος οίκος απειλεί με νέα υποβάθμιση την Ελλάδα. Αρνητικό το outlook. Μη βιώσιμο το χρέος χωρίς νέα ελάφρυνση. Εφιαλτική πρόβλεψη για μείωση 11% του ΑΕΠ τη διετία 2012-2013. Σε σκληρή δοκιμασία οι αντοχές των πολιτών και της κυβέρνησης».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Επώδυνες περικοπές για να βρεθούν τα 4 δισ.ευρώ

Η εφημερίδα τονίζει ότι «την αναζήτηση των επώδυνων μέτρων ύψους 4 δισ.ευρώ συνεχίζει το οικονομικό επιτελείο προκειμένου οι προτάσεις του να ολοκληρωθούν μέχρι την Κυριακή. Ο πρωθυπουργός έδωσε οδηγίες για τα ¨ισοδύναμᨻ.

ΚΕΡΔΟΣ: Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες το πακέτο των μέτρων

Η εφημερίδα γράφει ότι «τη μαγική εξίσωση που θα περιλαμβάνει τις αποτελεσματικότερες περικοπές για το έλλειμμα και τις λιγότερο οδυνηρές για την κοινωνία επεξεργάζεται η κυβέρνηση με άγνωστο προς το παρόν "χ" τα όρια αντοχή του κυβερνητικού συνασπισμού και την ετυμηγορία της τρόικας».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα