Νουαγιέ: Κανένα σχέδιο για έξοδο χώρας από το ευρώ

Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2012 14:19
UPD:14:53

«Μην έχετε καμία αμφιβολία για την αποφασιστικότητα του διοικητικού συμβουλίου και την ικανότητά του να δράσει εντός των πλαισίων των αρμοδιοτήτων του», ανέφερε ο Κριστιάν Νουαγιέ. (Φωτογραφία αρχείου)

«Δεν οραματιζόμαστε μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», δήλωσε σήμερα το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Κριστιάν Νουαγιέ, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν υπάρχει κανένα σχέδιο να προετοιμαστούμε για την αποχώρηση οποιασδήποτε χώρας από την ευρωζώνη».

Τόνισε, πάντως, ότι η ΕΚΤ δεν μπορεί να υποκαταστήσει την πολιτική δράση των κρατών - μελών, τα οποία, όπως είπε, πρέπει να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις προκειμένου να μειώσουν τα χρέη τους και να καταστήσουν πιο ανταγωνιστικές τις οικονομίες τους.

Παρ' όλα αυτά, επεσήμανε ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να είναι έτοιμη να δράσει σύντομα. «Μην έχετε καμία αμφιβολία για την αποφασιστικότητα του διοικητικού συμβουλίου και την ικανότητά του να δράσει εντός των πλαισίων των αρμοδιοτήτων του», ανέφερε ο Κριστιάν Νουαγιέ.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα