Συμφωνία ΠΑΣΟΚ με τις προτεραιότητες του υπουργείου Ανάπτυξης

Συνάντηση στελεχών του κόμματος με τον Κωστή Χατζηδάκη
Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2012 17:51
UPD:18:00

Οι κ. Σηφουνάκης και Μωραΐτης τόνισαν την ανάγκη συνέχισης των νομοθετικών πρωτοβουλιών για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και της άρσης των γραφειοκρατικών εμποδίων σε όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης. (Φωτογραφία αρχείου).

Συμφωνία απόψεων για το σύνολό των προτεραιοτήτων του υπουργείου Ανάπτυξης, διαπιστώθηκε στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης με τους εισηγητές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για θέματα μεταφορών και ανάπτυξης αντίστοιχα κ.κ. Νίκο Σηφουνάκη και Θάνο Μωραϊτη.

Στη συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς όλο το πλέγμα δράσεων και πρωτοβουλιών του υπουργείου, μεταξύ άλλων για τις ενέργειες τόνωσης της ρευστότητας, τη διαπραγμάτευση για την επανέναρξη των μεγάλων έργων, την πορεία του ΕΣΠΑ, τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος και την πορεία των εξαγωγών.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στάθηκαν ιδιαίτερα στην ανάγκη, όπως υπογράμμισαν, «να συνεχιστεί η προσπάθεια για αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας». Επεσήμαναν δε στον κ. Χατζηδάκη ότι, κατά την άποψή του ΠΑΣΟΚ, στις παρούσες οικονομικές συνθήκες, οι δημόσιες επενδύσεις πρέπει να γίνουν μοχλός εκκίνησης της οικονομίας και, σε αυτό, τα μεγάλα δημόσια έργα μπορούν να συνεισφέρουν τα μέγιστα.

Οι κ. Σηφουνάκης και Μωραΐτης τόνισαν επίσης την ανάγκη συνέχισης των νομοθετικών πρωτοβουλιών για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και της άρσης των γραφειοκρατικών εμποδίων σε όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης. Επίσης, στη συζήτηση, τέθηκε και θέμα ανάληψης πρωτοβουλιών για την αποκλιμάκωση των τιμών.

Σε ό,τι αφορά στα αεροδρόμια, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι αναμένεται η πρόταση της επιτροπής αποκρατικοποιήσεων, όπως συμβαίνει και με άλλες εποπτευόμενες εταιρείες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα