Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012 11:34
UPD:11:35

ΕΞΠΡΕΣ: Επικίνδυνη αναρρίχηση της ανεργίας στο 23,1%

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι «εκτός ελέγχου βρίσκεται η ανεργία, που αυξήθηκε στο 23,1% τον Μάιο εφέτος από 16,8% τον αντίστοιχο μήνα του 2011. Απειλή για την οικονομία και την κοινωνική συνοχή η ύπαρξη 1.147.372 ανέργων».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ξήλωμα στις ΔΕΚΟ. Αποπομπή-μήνυμα για όσους δεν εφαρμόζουν τους νόμους

Η εφημερίδα σημειώνει «παραίτηση του προέδρου της ΛΑΡΚΟ γιατί δεν υλοποίησε τις αποφάσεις για μειώσεις μισθών. Προαναγγελία για νέες καρατομήσεις σε διοικήσεις κρατικών επιχειρήσεων. Επίδειξη πρωθυπουργικής πυγμής και μήνυμα εφαρμογής των νόμων η απομάκρυνση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΛΑΡΚΟ, ο οποίος όχι μόνο δεν εφάρμοσε το Νόμο Παπακωνσταντίνου για μειώσεις μισθών αλλά προέβη και σε αυξήσεις».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Εκτός ελέγχου η ανεργία εκτοξεύθηκε στο 23,1%

Η εφημερίδα τονίζει ότι « σε νέα επίπεδα-ρεκορ διαμορφώθηκε η ανεργία το Μάιο με το ποσοστό να φθάνει στο 23,1%, έναντι 22,6% τον Απρίλιο και 16,8% τον Μάιο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή».

ΚΕΡΔΟΣ: Αρχισε η καρατόμηση των απείθαρχων διοικητών ΔΕΚΟ

Η εφημερίδα γράφει ότι «η εφεδρεία έρχεται, οι διοικητές των ΔΕΚΟ... φεύγουν! Πρόκειται για αυτούς, που σύμφωνα με την κυβέρνηση, αγνόησαν τον νόμο και δεν εφάρμοσαν τις σχετικές διατάξεις για τη μείωση των μισθών των εργαζομένων στους δημόσιους οργανισμούς, την ώρα που χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι είδαν με τις ίδιες διατάξεις να ροκανίζονται τα εισοδήματά τους».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα