Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές

Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012 13:50
UPD:13:52

Σε θετικό έδαφος πέρασαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία είχαν ξεκινήσει με απώλειες τη σημερινή συνεδρίαση εξαιτίας των ανησυχιών για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Τις ανησυχίες των επενδυτών για εξασθένιση της δυναμικής της οικονομικής ανάκαμψης υπερκέρασαν οι προσδοκίες για λήψη μέτρων τόνωσης της οικονομίας από την ΕΚΤ.

Στις 13.47 (ώρα Ελλάδος), ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σημείωνε πτώση της τάξης του 0,13% στις 3.440,18 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX σημείωνε οριακή πτώση 0,26% στις 6.962,56 μονάδες. Αρνητικό πρόσημο εξακολουθεί να επικρατεί στο Λονδίνο, όπου ο δείκτης FTSEurofirst 300 καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,06% στις 5.843,56 μονάδες.

«Οι αγορές εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η λήψη μέτρων [ποσοτικής] χαλάρωσης αποτελεί καλή είδηση για τις προοπτικές της οικονομίας και το επενδυτικό κλίμα και ότι θα συνεχίσει να δίνει ώθηση στις αγορές», σχολιάζει στο Reuters ο Χενκ Ποτς από την Barclays Wealth.

«Μέχρι στιγμής, η παρέμβαση [των κεντρικών τραπεζών] έγκειται στην παροχή βραχυπρόθεσμων κινήτρων και τίθεται ένα μεγάλο ερώτημα σχετικά με τη μακροχρόνια αποτελεσματικότητα αυτών», συμπληρώνει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα