Αυστηρότερο δημοσιονομικό έλεγχο ζητεί η Μέρκελ

Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012 19:01
UPD:21:12

Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ τάχθηκε υπέρ της αυστηροποίησης του δημοσιονομικού ελέγχου που θα ασκούν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί σε κράτη με υπέρογκο χρέος. Στιγμιότυπο από την τελετή υποδοχής της στην Οτάβα του Καναδά, όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ τάχθηκε υπέρ της αυστηροποίησης του δημοσιονομικού ελέγχου που θα ασκούν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί σε κράτη με υπέρογκο χρέος και σε μέλη της ευρωζώνης που παραβιάζουν τις δημοσιονομικές τους υποχρεώσεις.

Μετά από συνάντησή της με τον Καναδό πρωθυπουργό Στίβεν Χάρπερ, η Μέρκελ είπε σε δημοσιογράφους ότι υποστηρίζει τη διεύρυνση του δικαιώματος παρέμβασης σε κράτη του ευρώ που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους για τη σταθερότητα στην ευρωζώνη.

Η Μέρκελ πρόσθεσε ότι παραμένει στην ημερήσια διάταξη το θέμα να έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δικαιώματα άμεσης παρέμβασης στους εθνικούς προϋπολογισμούς των υπερχρεωμένων κρατών.

«Ο χρόνος πιέζει και πρέπει να προωθηθεί η πολιτική ολοκλήρωση της ευρωζώνης», υπογράμμισε η καγκελάριος ενώ εξέφρασε την υποστήριξή της προς την στρατηγική του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για την καταπολέμηση της κρίσης.

REUTERS

Ο Καναδός πρωθυπουργός δήλωσε από την πλευρά του ότι είναι απόλυτα πεπεισμένος πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα αντιμετωπίσουν την πρόκληση που θέτει η κρίση.

«Η Ευρώπη έχει κάνει μια σειρά από πολύ σημαντικά βήματα και εμείς γνωρίζουμε ότι υπάρχουν επιπλέον πράγματα που πρέπει να γίνουν», είπε ο Χάρπερ.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα