Ολλανδία: Δημοψήφισμα για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο επιθυμούν οι Σοσιαλιστές

Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012 19:01
UPD:19:01

O Εμίλ Ρούμερ, ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος που θεωρείται φαβορί για τη θέση του πρωθυπουργού, δήλωσε ότι οποιαδήποτε περαιτέρω μεταφορά εξουσιών από την Ολλανδία στην Ε.Ε. θα πρέπει να επικυρωθεί μέσω δημοψηφίσματος.

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο προηγείται στις δημοσκοπήσεις εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου στην Ολλανδία.

Σε συνέντευξή του Εμίλ Ρούμερ, ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος που θεωρείται φαβορί για τη θέση του πρωθυπουργού, δήλωσε ότι οποιαδήποτε περαιτέρω μεταφορά εξουσιών από την Ολλανδία στην Ε.Ε. θα πρέπει να επικυρωθεί μέσω δημοψηφίσματος.

Επιβεβαιώνοντας τις δηλώσεις αυτές ένας εκπρόσωπος του κόμματος επεσήμανε ότι αυτή η δέσμευση του Ρούμερ περιλαμβάνει και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, το οποίο υιοθετήθηκε από την Ε.Ε. ώστε να επιβληθούν αυστηρότεροι δημοσιονομικοί κανόνες στις χώρες μέλη της σε μια προσπάθεια να αποτραπούν μελλοντικές κρίσεις χρέους.

Πάντως οι Σοσιαλιστές φαίνεται ότι θα σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού και δεν είναι βέβαιο ότι οι εταίροι τους θα συμφωνήσουν με την ιδέα του δημοψηφίσματος.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα