Unisystems : Εξοπλίζει τα Κέντρα Πληροφόρησης Πολιτών

Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2002 11:03

Ενα σημαντικό έργο το οποίο θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό της αυτοδιοίκησης στην περιφέρεια και στην εξυπηρέτηση των πολιτών, ανέλαβε η Unisystems. Oπως ανακοινώθηκε σχετικά, η εταιρεία θα εξοπλίσει τα Κέντρα Πληροφόρησης Πολιτών, 29 νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων και περιφερειών, με μηχανογραφικό εξοπλισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και εφαρμογές.

Πρόκειται για ένα από τα πρώτα έργα του επιχειρηματικού προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Η Unisystems ανέλαβε το έργο μετά από ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (ΥΠΕΣΔΔΑ), στον οποίο συμμετείχαν επίσης οι εταιρείες Infoquest, Intrasoft, Altec και Ideal Systems.

Σκοπός του έργου που ανέλαβε η Unisystems είναι η άμεση πρόσβαση των πολιτών προς τα στοιχεία που διαθέτουν η Διεύθυνση Σχέσεων Κράτους-Πολίτη και η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Επεξεργασίας Στοιχείων του ΥΠΕΣΔΔΑ. Με την ολοκλήρωση του έργου, θα δημιουργηθούν τοπικές Τράπεζες Πληροφοριών (εφαρμογές ανεπτυγμένες από την Unisystems) σε κάθε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ή Περιφέρεια, που θα είναι προσβάσιμες με τρεις τρόπους. Μέσω Διαδικτύου, μέσω διεσπαρμένων Σημείων Πληροφόρησης (Infokiosks), καθώς και με επισκέψεις στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Απευθυνόμενοι στο Κέντρο, οι πολίτες θα λαμβάνουν πληροφορίες για ποικίλα ζητήματα της περιοχής, όπως, επαγγελματικός οδηγός, δημόσιες υπηρεσίες, δρομολόγια, θέματα νεανικού ενδιαφέροντος εκδηλώσεις, τουριστικός οδηγός κ.λπ.

Στο έργο αυτό, η Unisystems έχει αναλάβει την προμήθεια του μηχανογραφικού εξοπλισμού (Servers, PCs, περιφερειακά, Infokiosks), την ανάπτυξη των αντίστοιχων εφαρμογών, την εγκατάσταση του εξοπλισμού, την εκπαίδευση των τοπικών υπευθύνων στις υπό ανάπτυξη εφαρμογές και την υποστήριξη του συνόλου του έργου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα