Σε ανοδική τροχιά παραμένει το Τόκιο

Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012 10:51

Στα υψηλά τριών μηνών εκτινάχθηκε ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, σημειώνοντας άνοδο 0,8% στις 9.162,50 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix κατέγραψε κέρδη της τάξης του 0,9% κλείνοντας στις 765,81 μονάδες.

Σε μεγάλο βαθμό, το Τόκιο αντλεί τη δυναμική του από την αυξημένη διάθεση για ανάληψη κινδύνων εκ μέρους των επενδυτών, μετά τα υποστηρικτικά σχόλια της Γερμανίδας καγκελαρίου ως προς τις δηλώσεις της ΕΚΤ για στήριξη της ευρωζώνης.

Τόσο οι προσδοκίες για λήψη μέτρων από την ΕΚΤ με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ευρωζώνης όσο και τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα για την αμερικανική οικονομία έχουν δώσει ώθηση στο ιαπωνικό χρηματιστήριο, το οποίο καταγράφει ράλι μετά τις 25 Ιουλίου, όπου είχε υποχωρήσει στα χαμηλά επτά εβδομάδων.

«Πίσω από αυτό το ράλι βρίσκονται τα hedge funds, τα οποία κλείνουν τις θέσεις ανοικτών πωλήσεων που έλαβαν τον τελευταίο μήνα, καθώς η Ευρώπη αδυνατούσε να λάβει αποφάσεις», σχολιάζει στο Reuters ο Τακάσι Όμπα από την Okasan Securities.

«Εξ’ όψεως, τα κέρδη μπορεί να φαίνονται εντυπωσιακά, αλλά είναι “κούφια”. Δεν κυκλοφορεί νέο χρήμα στην αγορά, τα χρήματα προέρχονται ουσιαστικά από τα ομόλογα», συμπληρώνει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα