Στα υψηλά πέντε μηνών οι ευρωπαϊκές αγορές

Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012 11:32

Στα υψηλά πέντε μηνών εκτινάχθηκαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, χάρη στις προσδοκίες για γεφύρωση των διαφορών μεταξύ των αρμοδίων στην ευρωζώνη και λήψη αποφασιστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Συγκεκριμένα, στις 11.30 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατέγραφε κέρδη 0,15% στις 5.843,06 μονάδες, ενώ ο γαλλικός δείκτης CAC 40 ενισχυόταν οριακά κατά 0,04% στις 3.481,99 μονάδες. Άνοδο της τάξεως του 0,14% σημείωνε την ίδια ώρα και ο δείκτης DAX στη Φραγκφούρτη, ο οποίος διαμορφωνόταν στις 7.005,74 μονάδες.

Σημαντική ώθηση έχουν δώσει στην αγορά οι χθεσινές δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου, Αγκελας Μέρκελ, η οποία επιβεβαίωσε τη στήριξή της προς την πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με στόχο την εμβάθυνση της δημοσιονομικής ενοποίησης στην ευρωζώνη.

«Σε γενικές γραμμές, η ροή ειδήσεων έχει επηρεάσει θετικά τη διάθεση ανάληψης κινδύνων και τις εκτιμήσεις για την ανταπόκριση των αρμοδίων χάραξης στρατηγικής στην ευρωζώνη. Θετικά είναι τα νεα και από τις Ηνωμένες Πολιτείες», σχολιάζει στο Reuters ο Ίαν Ρίτσαρντς από την Exane BNP Paribas.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα