Μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012 10:42

Μικτά πρόσημα επικρατούν σήμερα στο άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, αν και οι απώλειες είναι περιορισμένες χάρη στις προσδοκίες για εύρεση δραστικής λύσης στην κρίση χρέους της ευρωζώνης. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έχουν παίξει οι δηλώσεις της ΕΚΤ για παρέμβαση με στόχο τη μείωση του κόστους δανεισμού για την Ισπανία και την Ιταλία.

Στις 10.36 (ώρα Ελλάδος), θετικό πρόσημο επικρατούσε στη Φραγκφούρτη, όπου ο δείκτης DAX κατέγραφε οριακά κέρδη της τάξης του 0,05% στις 7.044,41 μονάδες. Πτώση σημείωνε την ίδια ώρα ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 παρέμενε αμετάβλητος στις 3.488,25 μονάδες.

«Η προοπτική της παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχει ως αποτέλεσμα την εξάλειψη των περισσότερων συστημικών κινδύνων, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν οι επενδυτικές σε μετοχές», σχολιάζει στο Reuters ένας trader με έδρα το Παρίσι.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο, σημειώθηκαν σημαντικά κέρδη, γεγονός που σημαίνει ότι οι επενδυτές μπορεί να τηρήσουν στάση αναμονής μέχρις ότου η ΕΚΤ ανακοινώσει τα σχέδιά της», συμπληρώνει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα