Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012 13:45

Διευρύνουν τις απώλειές τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με πρωταγωνιστές της πτώσης τις κυκλικές μετοχές. Σημαντικό ρόλο στις πιέσεις που δέχονται τα χρηματιστήρια σήμερα έχουν τα απογοητευτικά στοιχεία για τις εξαγωγές στην Ιαπωνία τον Ιούλιο, ενώ εντείνεται η αγωνία των επενδυτών εν αναμονή αποφασιστικών μέτρων από τις κεντρικές τράπεζες.

Στις 13.36 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραφε απώλειες 1.01% και διαμορφωνόταν στις 5.798,29 μονάδες, ενώ ο γαλλικός δείκτης CAC 40 υποχωρούσε κατά 0,63% στις 3.491,06 μονάδες. Πτώση της τάξης του 0,78% σημείωνε την ίδια ώρα στη Φραγκφούρτη ο δείκτης DAX, ο οποίος υποχωρούσε στις 7.034,10 μονάδες.

«Η αγορά βρίσκεται σε πτώση εξαιτίας της αναζωπύρωσης των ανησυχιών σχετικά με την παγκόσμια ανάκαμψη, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τις εξαγορές στην Ιαπωνία, τα οποία ήταν χειρότερα των αναμενόμενων», σχολιάζει στο Reuters ο Ρόμπερτ Περκς, στέλεχος της HSBC.

«Δεν αποκλείεται ένα διάλειμμα, μετά το ισχυρό ράλι που σημείωσαν τα χρηματιστήρια το καλοκαίρι. Με τις προσδοκίες, τη διάθεση ανάληψης κινδύνων και τις αποτιμήσεις σε τόσο χαμηλά επίπεδα, αναμένουμε ενίσχυση των πτωτικών πιέσεων στα υφιστάμενα επίπεδα της αγοράς», συμπληρώνει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα