Στα υψηλά τριών μηνών ο Nikkei

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012 10:24
UPD:10:26

Στα υψηλά 3 μηνών εκτινάχθηκε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, καθώς οι επενδυτές αναζητούσαν επενδυτικές ευκαιρίες, ενώ θετικά επέδρασε στο κλίμα και η αισιοδοξία που επικράτησε για νέο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης στις ΗΠΑ, μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed.

Συγκεκριμένα, στη σημερινή συνεδρίαση ο Nikkei κατέγραψε κέρδη ύψους 0,5% και έκλεισε στις 9.178,12 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 0,2% και διαμορφώθηκε στις 764,59 μονάδες.

Σημαντική άνοδο σημείωσε η μετοχή της εταιρείας βιομηχανικών ρομπότ Fanuc Corp, η οποία κατάφερε να αντισταθμίσει τις χθεσινές ζημιές ύψους 0,4%. Στους κερδισμένους εντάσσονται και οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων οι Toyota, Honda και Nissan, οι οποίες κατέγραψαν κέρδη μεταξύ 0,3% και 0,6%.

«Πολλές μετοχές που ξεκίνησαν με πτώση πέρασαν σε θετικό έδαφος. Στις αυτοκινητοβιομηχανίες σημειώθηκε ράλι , όπως είναι αναμενόμενο εν μέσω προσδοκιών για τρίτο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης [στις ΗΠΑ]», σχολίασε ένας κορυφαίος trader στο Reuters.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα