Αυξήθηκαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012 15:48
UPD:15:50

Oι νέες αιτήσεις ανέργων την εβδομάδα που έληξε στις 18 Αυγούστου αυξήθηκαν κατά 4.000 και ανήλθαν στις 372.000, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό Υπουργείο Απασχόλησης.

Ανοδο σημείωσαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκπλήσσοντας δυσάρεστα τους αναλυτές, καθώς η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει τις ανησυχίες για επιβράδυνση της ανάκαμψης στην αμερικανική αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις ανέργων την εβδομάδα που έληξε στις 18 Αυγούστου αυξήθηκαν κατά 4.000 και ανήλθαν στις 372.000, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό Υπουργείο Απασχόλησης.

Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε εβδομάδων, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, εν μέσω έντονων προσδοκιών για λήψη μέτρων τόνωσης της οικονομίας από τη Fed.

Ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων, ο οποίος θεωρείται βαρόμετρο των τάσεων στην αγορά εργασίας, διαμορφώθηκε στις 368.000 νέες αιτήσεις την περασμένη εβδομάδα. Τα στοιχεία για την απασχόληση τον Αύγουστο θα ανακοινωθούν στις 7 Σεπτεμβρίου από το υπουργείο και αναμένεται να επηρεάσουν τις αποφάσεις στο συνέδριο της Fed στις 12 Σεπτεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα