Alpha Bank: Μόνη ελπίδα για ανάπτυξη είναι οι ιδιωτικοποιήσεις

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012 17:50
UPD:17:50

Οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank υπογραμμίζουν ότι εκείνο που απαιτείται τώρα είναι η έγκαιρη έξοδος της ελληνικής οικονομίας από την ύφεση ενώ ως μόνη πραγματική ελπίδα για ανάπτυξη στην σημερινή συγκυρία εκτιμούν ότι είναι οι ιδιωτικοποιήσεις.

Τη δημιουργία των συνθηκών για πλήρη απεξάρτηση της ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα του ελληνικού δημοσίου από τον συνεχώς αυξανόμενο δανεισμού από το εξωτερικό, επισημαίνουν οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, η Ελλάδα εκπληρώνει πλήρως όλες τις υποχρεώσεις της που προκύπτουν από το πρώτο και δεύτερο Μνημόνιο και κατάφερε μέσα σε 2,5 έτη να μειώσει δραστικά τις μακροοικονομικές της ανισορροπίες, τόσο στο δημόσιο τομέα όσο και στο ισοζύγιο πληρωμών και να αυξήσει ουσιαστικά την διεθνή ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της.

Ωστόσο, υπογραμμίζουν ότι εκείνο που απαιτείται τώρα είναι η έγκαιρη (από το 2013) έξοδος της ελληνικής οικονομίας από την ύφεση ενώ ως μόνη πραγματική ελπίδα για ανάπτυξη στην σημερινή συγκυρία εκτιμούν ότι είναι οι ιδιωτικοποιήσεις.

«Η έγκαιρη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας προϋποθέτει, βεβαίως, ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας θα προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις και θα είναι επαρκώς εμπλουτισμένο με επενδυτικά χαρτοφυλάκια ικανά να προσελκύσουν ξένα κεφάλαια σημαντικού ύψους», προσθέτουν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ



Σχολιασμένα