Μέρισμα 0,15 ευρώ για το 2001 από τον ΟΛΘ

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2002 17:15

Τη διανομή μερίσματος 0,15 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε για τη χρήση του 2001, η σημερινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ). Η διανομή του μερίσματος θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου 2002 και δικαίωμα μερίσματος έχουν όσοι κατείχαν μετοχές μέχρι το πέρας της σημερινής συνεδρίασης του ΧΑΑ. Από αύριο οι μετοχές θα είναι υπό διαπραγμάτευση χωρίς το δικαίωμα μερίσματος για τη χρήση του 2001.

Το 2001 ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 12,906 δισ. δρχ. (37,87 εκατ. ευρώ) και τα καθαρά κέρδη προ φόρων σε 2,218 δισ. δρχ (6,5 εκατ. ευρώ), ενώ για το τρέχον έτος εκτιμάται ότι ο κύκλος εργασιών θα ανέλθει σε 41,3 εκατ. ευρώ.

Στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης έγινε γνωστό ότι αυτό το διάστημα η διοίκηση του ΟΛΘ βρίσκεται σε επαφές με μεγάλη χαλυβουργική εταιρεία της Βουλγαρίας, συζητώντας το θέμα της διακίνησης των προϊόντων της (500.000 τόνοι ετησίως) μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Η υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται και οι δύο σιδηροδρομικοί οργανισμοί Ελλάδας - Βουλγαρίας, αναμένεται να ξεκαθαρίσει εντός διμήνου.

Επίσης εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης του Επιβατικού Σταθμού από το ελληνικό Δημόσιο στον ΟΛΘ, ενώ επιθυμία της διοίκησης του Οργανισμού είναι να δημιουργηθεί μία θυγατρική της ΟΛΘ ΑΕ που θα ασχολείται με την αξιοποίηση των ακινήτων (Επιβατικός Σταθμός, Παλαιό Τελωνείο, αποθήκες κλπ). Στο μεταξύ τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοσιευτεί η προκήρυξη σχετικά με την εκμετάλλευση των κινηματογράφων εντός του λιμανιού, ενώ την Πέμπτη αναμένεται απόφαση του δ.σ. του Οργανισμού σχετικά με τη λειτουργία εστιατορίου στην Αποθήκη Β2.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΘ



Σχολιασμένα