Οριακά κέρδη κατέγραψε ο Nikkei

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012 09:31
UPD:10:34

Με θετικό πρόσημο έκλεισε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,2% και διαμορφώθηκε στις 9.085,39 μονάδες. Απώλειες σημείωσε, ωστόσο, ο διευρυμένος δείκτης Topix, ο οποίος σημείωσε πτώση της τάξης του 0,3% και υποχώρησε στις 755,37 μονάδες.

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο Nikkei κατάφερε να αντισταθμίσει εν μέρει τις απώλειες της Παρασκευής, χάρη στην αυξημένη διάθεση για ανάληψη κινδύνων εκ μέρους των επενδυτών. Σημαντικό ρόλο στη βελτίωση του κλίματος έχουν παίξει οι αυξανόμενες προσδοκίες για λήψη μέτρων τόνωσης της οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τη Fed.

«Η κρίση χρέους στην ευρωζώνη υποχωρεί σταδιακά. Πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η ΕΚΤ να λάβει μέτρα περαιτέρω χαλάρωσης [της νομισματικής πολιτικής] τον επόμενο μήνα και η αγορά το αναμένει. Θα λειτουργήσει ευεργετικά για τα παγκόσμια χρηματιστήρια», σχολιάζει στο Reuters ο Ριότα Σακαγκάμι από την SMBC Nikko Securities.

«Φυσικά, για να επιλυθεί η ευρωπαϊκή κρίση χρέους θα χρειαστεί χρόνος. Όπως και να έχει, όμως, τα μέτρα χαλάρωσης θα στηρίξουν το κλίμα στην αγορά», συμπληρώνει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα