Συγκρατημένα κέρδη καταγράφει το ευρώ

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012 12:08
UPD:14:06

Συγκρατημένα κέρδη καταγράφει σήμερα το ευρώ, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Αύγουστο, τα οποία δεν αποδείχθηκαν τόσο άσχημα όσο εκτιμούσαν πολλοί αναλυτές.

Στις 14.00 (ώρα Ελλάδος), το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφωνόταν στα 1.2524 δολάρια, από 1,2512 δολάρια που ήταν την Παρασκευή, ενισχυμένο κατά 0,11%. Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 98,60 γεν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του οικονομικού ινστιτούτου Ifo που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, τον μήνα που πέρασε ο δείκτης υποχώρησε στις 102,3 μονάδες, από τις 103,2 μονάδες που ήταν τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία.

«Τα στοιχεία του Ifo δεν επηρέασαν την προοπτική του ευρώ», σχολιάζει στο Reuters ο Κάσπερ Κιρκεγκάαρντ από την Danske Markets στην Κοπεγχάγη, συμπληρώνοντας ότι «οι προσδοκίες για λήψη μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης από τη Fed και την αντίδραση της ΕΚΤ παρέχουν στήριξη στο ευρώ και ωθούν τους επενδυτές να περιορίσουν τις θέσεις αγοράς στο δολάριο».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα