Χωρίς οριστικές αποφάσεις η σύσκεψη για τα ειδικά μισθολόγια

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012 19:05
UPD:21:34

Χωρίς να ληφθούν οριστικές αποφάσεις ολοκληρώθηκε, μετά από δύο και πλέον ώρες, η διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για τα ειδικά μισθολόγια. Ως γνωστόν, αναζητούνται εναλλακτικά μέτρα προκειμένου να προστατευθούν τα μισθολόγια αυτά και ιδίως οι αποδοχές των μάχιμων ένστολων, τα οποία προβλεπόταν να περικοπούν το 2012 βάσει του μνημονίου.

Όπως δήλωσε υπουργός, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη, «είναι μια διαδικασία συνεχιζόμενη ενόψει της άφιξης της τρόικας για τη διαμόρφωση του τελικού πακέτου μέτρων».

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας και Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτριος Ελευσινιώτης, οι αρχηγοί των τριών όπλων των ενόπλων δυνάμεων και αξιωματικοί της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τις έως σήμερα πληροφορίες, η τρόικα έχει απορρίψει την αρχική πρόθεση της κυβέρνησης να «υποκαταστήσει» τις φετινές περικοπές των ειδικών μισθολογίων με ισοδύναμες περικοπές δαπανών και να εφαρμοσθεί το μέτρο από το 2013.

Μιλώντας νωρίτερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου επανέλαβε η κυβέρνηση αναζητεί εναλλακτικά μέτρα: «Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, γιατί ιδιαίτερα στις περιπτώσεις των μάχιμων ένστολων, είναι τόσο κραυγαλέα ελάχιστα τα χρήματα που παίρνουν…».

«Αναμένουμε από τον κ. Στουρνάρα να μετάσχει σε περιπολίες της ομάδας ΔΙΑΣ άλματα αλεξιπτωτιστών και αναχαιτίσεις με F-16. Αν επιβιώσει από τις εν λόγω εμπειρίες, να συζητήσει εξαρχής το ζήτημα των ειδικών μισθολογίων», σχολίασε από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή.

Σχολιάζοντας γενικότερα τα προωθούμενα μέτρα και τις πρόσφατες ευρωπαϊκές επαφές του Πρωθυπουργού, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση καταγράφει ως επιτυχημένες τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους Ευρωπαίους ηγέτες, όπου επιβεβαιώθηκε με κάθε επισημότητα η κοινή τους προσήλωση στην καταστροφική μνημονιακή πολιτική, ο ελληνικός λαός καλείται να υποστεί τη νέα λεηλασία στα εισοδήματα και τα δικαιώματά του».

Σημειώνει ακόμη πως «κανένα επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης, όμως, δεν μπορεί να κρύψει ότι το νέο πακέτο μέτρων θα οδηγήσει τη χώρα σε νέο οικονομικό εκτροχιασμό, κοινωνική αποδόμηση και ένα νέο σπιράλ ύφεσης και ανεργίας». Επισήμανει μάλιστα πως «καμία επίκληση για τη "σωτηρία" της χώρας και την παραμονή της στο ευρώ δεν είναι δυνατό να αντικρούσει ότι η ευρωζώνη διαλύεται από τις ακραίες πολιτικές λιτότητας και δημοσιονομικής πειθαρχίας».

Καταλήγοντας τονίζει πως «στόχος του μνημονίου δεν είναι η απάντηση στη βιωσιμότητα του χρέους και η παραμονή στην ευρωζώνη, αλλά η εφαρμογή μιας βάρβαρης πολιτικής που εξαθλιώνει τους λαούς και συρρικνώνει τη δημοκρατία και ως τέτοιο πρέπει να ανατραπεί από τους αγώνες των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα