Σημαντική άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2002 19:03

MEΓΑΛΗ άνοδο σημείωσαν σήμερα οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων καλύπτοντας μέρος των απωλειών που κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα. Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στους κλάδους των τηλεπικοινωνιών, των ασφαλειών και των πετρελαϊκών εταιρειών.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.756,8 μονάδες αυξημένος κατά 2,72%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.010,36 μονάδες σημειώνοντας σημαντική άνοδο κατά 4,35%, ενώ στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ο δείκτης Xetra DAX περίπου δύο ώρες πριν από τη λήξη της συνεδρίασης ενισχύεται κατά 3,39% και έχει φθάσει τις 4.449,86 μονάδες.

Σημαντική άνοδο (5,88%) σημείωσε η μετοχή της Nokia. Ωθηση στη μετοχή της φινλανδικής εταιρείας έδωσαν και ορισμένα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η Nokia θα διαθέσει στην αγορά νέες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με πρωτοποριακές υπηρεσίες πολυμέσων. Αξιόλογα κέρδη κατέγραψε επίσης η μετοχή της γαλλικής Alcatel (4,68%).

Η μετοχή της βρετανικής εταιρείας στοιχημάτων William Hill PLC στο ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου έκλεισε στις 246,5 πένες, από 225 πένες που ήταν η τιμή εισαγωγής, σημειώνοντας άνοδο κατά 9,5%.

Ωστόσο, παρά τα σημερινά σημαντικά κέρδη πολλοί αναλυτές κάνουν λόγο για τεχνική άνοδο και εμφανίζονται επιφυλακτικοί ως προς τη δυνατότητα διατήρησης του θετικού κλίματος, καθώς, όπως επισημαίνουν, δεν μεσολάβησαν νέα στοιχεία –για την οικονομία ή τις επιχειρήσεις- που να δικαιολογούν τη σημερινή εικόνα των αγορών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα