Motor Oil: Στα 27,6 εκατ. ευρώ τα κέρδη εξαμήνου

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012 21:46
UPD:21:46

Στα 27,6 εκατ. ευρώ, έναντι 105,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, μειώθηκαν τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας πετρελαιοειδών στη χώρα, της Motor Oil, το πρώτο εξάμηνο του έτους, εξαιτίας της μείωσης της τιμής του αργού και της ζήτησης για καύσιμα στη χώρα.

Η πτώση της τιμής του αργού μείωσε την αξία των αποθεμάτων της εταιρίας κατά 45 εκατ. ευρώ, αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Ωστόσο, η αύξηση των εξαγωγών άμβλυναν τις επιπτώσεις της αδύναμης ζήτησης για καύσιμα στην ελληνική αγορά, στην οποία η εταιρία λειτουργεί δίκτυο πρατηρίων καυσίμων που εξαγόρασε από την Royal Dutch Shell RDSa. Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές σε άλλες χώρες της Μεσογείου αυξήθηκαν 22% στα 3,45 εκατ. μετρικούς τόνους, αριθμός που αντιστοιχεί στο 60% του συνολικού όγκου πωλήσεων της εταιρίας.

Ως αποτέλεσμα, τα προσαρμοσμένα κέρδη EBITDA μειώθηκαν μόνο κατά 10% στα 165,2 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Τα προσαρμοσμένα κέρδη EBITDA εξαιρούν την αξία των αποθεμάτων πετρελαίου, η οποία παρουσιάζει διακυμάνσεις σύμφωνα με τις μεταβολές στην διεθνή τιμή του πετρελαίου.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα