Credit Agricole: Συνεχίζονται οι συζητήσεις για την Emporiki

Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012 09:11
UPD:09:44

Τα καθαρά κέρδη της Credit Agricole υποχώρησαν κατά 67% το δεύτερο τρίμηνο στα 111 εκατ. ευρώ, εξαιτίας επιβάρυνσης ύψους 427 εκατ. ευρώ από τις συμμετοχές της στην ιταλική Intesa Sanpaolo και την Emporiki.

Συνεχίζονται οι συζητήσεις της Credit Agricole με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις ελληνικές αρχές σχετικά με μια πιθανή πώληση της Emporiki Bank, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο γαλλικός τραπεζικός όμιλος στο πλαίσιο παρουσίασης των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων του.

Η τράπεζα διευκρίνισε πάντως πως δεν έχει εισέλθει σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με κανέναν από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Ζαν-Πολ Σιφλέ, η διοίκηση ευελπιστεί να ολοκληρώσει τις συνομιλίες εντός των επόμενων εβδομάδων, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο διατήρησης ενός ποσοστού 10% ή χαμηλότερου στην ελληνική τράπεζα.

«Ο εναπομείνας χρόνος θα μπορούσε να είναι θέμα εβδομάδων», ανέφερε ο Σιφλέ σε δημοσιογράφους.

Σημειώνεται ότι τα καθαρά κέρδη της Credit Agricole υποχώρησαν κατά 67% το δεύτερο τρίμηνο στα 111 εκατ. ευρώ, εξαιτίας επιβάρυνσης ύψους 427 εκατ. ευρώ από τις συμμετοχές της στην ιταλική Intesa Sanpaolo και την Emporiki. Τα έσοδά της μειώθηκαν το ίδιο διάστημα κατά 14% στα 4,75 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα