Ομπάμα: «Δεν είναι ώρα να προκαλούμε την τύχη μας»

Δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου για την τροπική καταιγίδα «Ισαάκ»
Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012 17:31
UPD:19:01
WHITEHOUSE.GOV

Ομπάμα για «Ισαάκ»: Ας μην προκαλούμε την τύχη μας

Έκκληση στους κατοίκους των περιοχών των ΗΠΑ που αναμένεται να πλήξει η τροπική καταιγίδα Ισαάκ να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών, ακόμη και αν τους καλέσουν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους, απηύθυνε με δήλωσή του από το Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Δεν είναι ώρα να προκαλούμε την τύχη μας, ούτε ώρα να παρακούσουμε τις επίσημες οδηγίες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μπαράκ Ομπάμα, που στάθηκε ιδιαίτερα στον κίνδυνο πλημμυρών από το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Ισαάκ, ειδικά στην περιοχή της Λουιζιάνα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα στις πολιτείες που αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η τροπική καταιγίδα Ισαάκ αναμένεται να πλήξει και τη Νέα Ορλεάνη, όπως έκανε ο κυκλώνας Κατρίνα πριν από περίπου επτά χρόνια.

Ο Ομπάμα είχε επικρίνει την κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου τότε προέδρου Μπους για τους χειρισμούς του αναφορικά με την έκτακτη κατάσταση. Το ότι, σήμερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ πριν ξεκινήσει για προεκλογική εκστρατεία αναφέρθηκε δημόσια στις σοβαρές επιπτώσεις, που ενδέχεται να έχει η καταιγίδα Ισαάκ στις νότιες Πολιτείες «ασφαλώς έχει τη σημασία του», τόνιζαν στο Reuters πολιτικοί παρατηρητές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα