ΕΕΤ: Αύξηση 16,4% στις ρυθμίσεις δανείων το α' εξάμηνο

Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012 12:47
UPD:13:04

Αύξηση 16,4% παρουσίασαν στο α' εξάμηνο οι ρυθμίσεις στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων (συμπεριλαμβανομένων των πιστωτικών καρτών), σύμφωνα με τα στοιχεία των τραπεζών-μελών της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Στη σχετική ανακοίνωση, σημειώνεται ακόμη πως οι τράπεζες υλοποιούν ρυθμίσεις δανείων ακόμα και προς νοικοκυριά με σχετικά χαμηλό υπόλοιπο δανειοδότησης, αφού ο μέσος όρος ρυθμιζόμενου ποσού ανά ρυθμιζόμενο δάνειο έχει μειωθεί κατά 12,2%. Σύμφωνα επίσης με την ΕΕΤ, οι μέχρι σήμερα ρυθμίσεις δανείων εξυπηρετούνται σε ικανοποιητικό βαθμό, γεγονός που, όπως εκτιμά, πιστοποιεί ότι οι προτάσεις ρύθμισης των τραπεζών είναι προσαρμοσμένες στις τρέχουσες δυνατότητες της πλειονότητας των νοικοκυριών.

Στην ίδια ανακοίνωση γνωστοποιείται εξάλλου, ότι την 30η Ιουνίου 2012, το 93% των φυσικών προσώπων-καταθετών των τραπεζών διέθεταν καταθέσεις συνολικού ύψους έως 10.000 ευρώ, ενώ μόλις το 0,4% αυτών είχαν καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, ποσό που συνιστά και το ανώτατο όριο αποζημίωσης ανά καταθέτη από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ). Αντίστοιχα ποσοστά παρατηρούνται και στα λοιπά βασικά διεθνή νομίσματα.

Σημειώνεται τέλος, ότι με βάση και τα πλέον πρόσφατα δημοσιευμένα στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων στις ελληνικές τράπεζες μειώθηκαν, στο τέλος Ιουλίου 2012, κατά 34,7% σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2009.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα