Ασμουσεν: Υπό όρους η παροχή βοήθειας από την ΕΚΤ

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012 11:32
UPD:11:32

Η ΕΚΤ πρέπει να προχωρήσει σε αγορές ομολόγων των αδύναμων κρατών της ευρωζώνης, μόνο αν οι χώρες αυτές έχουν ζητήσει από το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης να παρέμβει στην πρωτογενή αγορά και αν το ΔΝΤ συμμετέχει στη διαδικασία, υποστήριξε ο Γιεργκ Ασμουσεν.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να προχωρήσει σε αγορές ομολόγων των αδύναμων κρατών της ευρωζώνης, μόνο αν οι χώρες αυτές έχουν ζητήσει από το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης να παρέμβει στην πρωτογενή αγορά και αν το ΔΝΤ συμμετέχει στη διαδικασία, υποστήριξε ο Γιεργκ Ασμουσεν.

Όπως είπε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της EKT, με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλιστεί ότι οι χώρες θα εφαρμόζουν αυστηρά προγράμματα δημοσιονομικής σύγκλησης και ότι η ΕΚΤ δεν θα καταβάλλει χρηματική βοήθεια χωρίς οι χώρες να αναλαμβάνουν τις δικές τους ευθύνες.

«Από την πλευρά μου αυτό σημαίνει ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να συμμετέχει στη διαμόρφωση των προγραμμάτων σύγκλισης καθώς έχει μοναδική τεχνογνωσία ... και εμπειρία στην περιφρούρηση τέτοιων καταστάσεων», ανέφερε ο Ασμουσεν.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα