Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίσεις & πρόστιμα

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2002 17:00

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με δημόσια εγγραφή της εταιρείας Λαντέκ Επικοινωνίες για την εισαγωγή των μετοχών της στην Παράλληλη Αγορά του ΧΑΑ, καθώς και το ενημερωτικό δελτίο για τη διάθεση υφισταμένων μετοχών του ΟΠΑΠ, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, ενέκρινε το διιοκητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Αποφασίστηκε ακόμα η τροποποίηση του Κανονισμού Εκκαθάρισης Χρηματιστηριακών Συναλλαγών σχετικά με τα δικαιώματα του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών (ΚΑΑ). Με την τροποποίηση, καθορίζεται το ποσό που θα καταβάλλει κάθε εκδότρια εταιρεία στο ΚΑΑ για την ηλεκτρονική υπηρεσία ενημέρωσης οn line μέσω του συστήματος ΑΧΙΑLINE. Μέχρι σήμερα το ΚΑΑ παρείχε τη σχετική ενημέρωση με την αποστολή στις εκδότριες εταιρείες σχετικής δισκέτας.

Επιπρόσθετα, αποφασίστηκε η διαδικασία εκποίησης ανωνύμων μετοχών που μετατράπηκαν σε ονομαστικές σύμφωνα με το άρθρο 44 του ν. 2396/96. Πρόκειται για τίτλους περίπου 50 εισηγμένων εταιρειών, οι οποίες ήταν ανώνυμες και μετατράπηκαν σε ονομαστικές, χωρίς οι κάτοχοι τους να έχουν εμφανισθεί ως τις 30/6/02. Μετά την ημερομηνία αυτή θα εκποιηθούν οι τίτλοι κατά παρόμοιο τρόπο με αυτόν που εκποιήθηκαν οι μη αποϋλοποιηθείσες μετοχές.

Επιπλέον, εγκρίθηκε εισήγηση για έκδοση υπουργικής απόφασης, με την οποία τροποποιείται η ισχύουσα απόφαση για τις αναγνωρισμένες αγορές, στις οποίες μπορούν να επενδύουν οι Ανώνυμες Εταιρείες Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου (ΑΕΕΧ) και τα Αμοιβαία Κεφάλαια. Με την τροποποίηση περιλαμβάνονται όλες οι εποπτευόμενες αγορές χωρών - μελών της IOSCO.

Τέλος, η ΕΚ αποφάσισε:

– Το διορισμό χρηματιστηριακού εκπροσώπου στην εταιρεία ΚΥΠΡΟΥ ΑΧΕ.

– Την επιβολή συνολικού προστίμου ύψους 15.000 ευρώ στις ΑΕΔΑΚ ΚΥΠΡΟΥ και ΙNTERNATIONAL για παράβαση των σχετικών διατάξεων ως προς τα ανώτατα όρια των επενδύσεων του ενεργητικού τους.

– Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας ΙMPERIUM ΑΕΕΧ μετά από σχετικό αίτημα της εταιρείας.

– Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας BARCLAYS AEΔΑΚ δεδομένου ότι η εταιρεία δεν έχει πλέον καμία δραστηριότητα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα