Βερολίνο: «Ουδέν σχόλιον» για τα περί απειλής παραίτησης από Βάιντμαν

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012 14:53
UPD:14:57

Τις φήμες ότι ο διοικητής της Bundesbank, Γιενς Βάιντμαν απείλησε πρόσφατα να παραιτηθεί από τη θέση του αρνήθηκε να σχολιάσει σήμερα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Τις φήμες ότι ο διοικητής της Bundesbank, Γιενς Βάιντμαν απείλησε πρόσφατα να παραιτηθεί από τη θέση του αρνήθηκε να σχολιάσει σήμερα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, σημειώνοντας πάντως ότι η καγκελάριος Μέρκελ και ο κ. Βάιντμαν έχουν τακτική τηλεφωνική επικοινωνία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, ο διοικητής της Bundesbank βρέθηκε πολύ κοντά στην παραίτηση τις τελευταίες εβδομάδες εξαιτίας της διαφωνίας του με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων το οποίο ετοιμάζεται να ξεκινήσει και πάλι η ΕΚΤ. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της Bild, πείστηκε τελικά από τη γερμανική κυβέρνηση να παραμείνει στη θέση του.

«Μπορώ να παραπέμψω μόνο στα όσα είπε (η Μέρκελ) στη συνέντευξή της στο ARD το καλοκαίρι, όταν είπε πως θεωρεί καλό το γεγονός ότι (ο Βάιντμαν) προειδοποιεί επανειλημμένως τους πολιτικούς και όταν ανέφερε το γεγονός πως πάντα υπάρχουν συζητήσεις ενός της ΕΚΤ», δήλωσε ο Γκέοργκ Στράιτερ σε δημοσιογράφους.

Υπενθύμισε επίσης πως η γερμανίδα καγκελάριος είχε εκφράσει, στην ίδια συνέντευξη, τη στήριξή της στο πρόσωπο του γερμανού κεντρικού τραπεζίτη.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα