Γ. Προβόπουλος: Ισχυρότερο το τραπεζικό σύστημα με την αναδιάταξη δυνάμεων

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012 15:31
UPD:15:50

«Στον τραπεζικό χώρο έχουμε μια αναδιάταξη των δυνάμεων, που μαζί με την ανακεφαλαιοποίηση που έχει ήδη ξεκινήσει και θα συμπληρωθεί καθ’οδόν, θα δημιουργήσει ένα τραπεζικό σύστημα πιο ισχυρό, πιο αποτελεσματικό» σημείωσε ο κ. Προβόπουλος.

Ικανοποίηση για τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. «Στον τραπεζικό χώρο έχουμε μια αναδιάταξη των δυνάμεων, που μαζί με την ανακεφαλαιοποίηση που έχει ήδη ξεκινήσει και θα συμπληρωθεί καθ’οδόν, θα δημιουργήσει ένα τραπεζικό σύστημα πιο ισχυρό, πιο αποτελεσματικό» σημείωσε ο κ. Προβόπουλος.

Κάνοντας αναφορά στο σχέδιο για την τραπεζική ένωση στην ΕΕ, μετά από επισήμανση του κ. Παπούλια, τόνισε πως όταν προχωρήσει θα είναι θετικό και για τον ελληνικό τραπεζικό τομέα. Αναφερόμενος στη γενικότερη οικονομική κατάσταση, είπε πως «κινούνται τα πράγματα και αυτό είναι θετικό».

Διάλογος Κ. Παπούλια - Γ. Προβόπουλου

Διάλογος Κ. Παπούλια - Γ. Προβόπουλου

Την ίδια στιγμή, έντονες αντιδράσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση έχει προκαλέσει η έντονη κινητικότητα σχετικά με το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Για μεθοδευμένη απαξίωσή του προκειμένου να ξεπουληθεί όπως - όπως κάνει λόγο ο υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Η κυβέρνηση μας έχει συνηθίσει από καταστροφικές, αλλά και απόλυτα ταξικά μεροληπτικές επιλογές που από οικονομική άποψη δεν συνιστούν απάντηση απέναντι στην ύφεση και την οικονομική κρίση. Η μεθοδευμένη, όμως, απαξίωση του ΤΤ για να ξεπουληθεί όπως-όπως, καταφέρνει να ξαφνιάσει ακόμα και τους πιο σκληραγωγημένους επικριτές αυτής της κυβέρνησης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τονίζει ακόμη ότι το «ΤΤ δεν είναι μόνο μια εν δυνάμει βιώσιμη τράπεζα, με στέρεα βάση στις καταθέσεις της, αλλά σηματοδοτεί, και μέσω των εργαζομένων της, διαφορετικές αξίες και πρακτικές εντός του τραπεζικού συστήματος. «Γι' αυτό», συμπληρώνει, «δεν πρέπει να έχει καμία θέση στα οράματα μιας κυβέρνησης που έχει υιοθετήσει πλήρως όλα τα ιδεολογήματα του νεοφιλελευθερισμού».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα