Στις 31 Ιουλίου η διανομή του μερίσματος της Τράπεζας Αττικής

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2002 17:33

Ολοκληρώνονται οι μελέτες για την ενεργοποίηση της Τράπεζας Αττικής στους τομείς του factoring, της πρακτόρευσης ασφαλειών, του venture capital και της διαχείρισης και ακινήτων, επισήμανε σήμερα στην γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Κωνσταντίνος Σταμούλης. Παράλληλα διευρύνεται το δίκτυο καταστημάτων της τράπεζας με στόχο τα 60 στο τέλος του 2002. Στο τέλος του Ιουνίου εγκαθίσταται επίσης το νέο πελατοκεντρικό πληροφοριακό σύστημα, το οποίο στηρίζει τη δημιουργία και διάθεση νέων προϊόντων και υπηρεσιών και μειώνει το λειτουργικό κόστος. Από τις θυγατρικής της τράπεζας, η Αττικής Επενδυτική προετοιμάζεται για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ).

Ο κ. Σταμούλης εκτίμησε ότι η κερδοφορία της τράπεζας το 2002 θα κυμανθεί στα επίπεδα του 2001. Οι χορηγήσεις της τράπεζας αυξήθηκαν στο πεντάμηνο με ρυθμό 15%, ενώ οι καταθέσεις ενισχύθηκαν κατά 5%.

Αναφερόμενος στην πώληση του 17% των μετοχών της Τράπεζας Αττικής που κατέχει η Εμπορική, ο κ. Σταμούλης επισήμανε ότι υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον. Σύμφωνα με πληροφορίες, ως ενδιαφερόμενοι φέρονται η γαλλική τράπεζα Societe General και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Το μέρισμα, 0,35 ευρώ ανά μετοχή, για την χρήση του 2001 θα διανεμηθεί στις 31 Ιουλίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΤΤ



Σχολιασμένα