Ισπανία: Σε «bad bank» τα τοξικά πάγια των τραπεζών

Πακέτο μεταρρυθμίσεων στον τραπεζικό τομέα
Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012 16:46

Ο Ισπανός υπουργός Οικονομίας Λουίς ντε Γκίντος διαβεβαίωσε σήμερα ότι το ταμείο ρευστότητας ύψους 18 δισ. ευρώ, το οποίο δημιουργήθηκε από την κεντρική κυβέρνηση, επαρκεί για να βοηθήσει τις περιοχές της χώρας που ζητούν οικονομική βοήθεια.

Το πακέτο των χρηματοοικονομικών μεταρρυθμίσεων που στοχεύουν στην επιτάχυνση της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού τομέα ενέκρινε σήμερα η ισπανική κυβέρνηση.

Η Μαδρίτη ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, την ίδρυση «bad bank» στην οποία θα μεταφερθούν τα τοξικά πάγια των ισπανικών τραπεζών. Η λειτουργία της αναμένεται να ξεκινήσει το Νοέμβριο.

Εν τω μεταξύ, ο Ισπανός υπουργός Οικονομίας Λουίς ντε Γκίντος διαβεβαίωσε σήμερα ότι το ταμείο ρευστότητας ύψους 18 δισ. ευρώ, το οποίο δημιουργήθηκε από την κεντρική κυβέρνηση, επαρκεί για να βοηθήσει τις περιοχές της χώρας που ζητούν οικονομική βοήθεια.

«Η κυβέρνηση έκανε έναν υπολογισμό για 18 δισεκατομμύρια ευρώ και πιστεύουμε ότι το ποσό αυτό είναι αρκετό», δήλωσε ο υπουργός μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου.

Τα αιτήματα που έχουν υποβάλλει ήδη η Καταλονία και η Βαλένθια για συνολικά 9,5 δισ. ευρώ «προβλέφθηκαν και περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό και στους υπολογισμούς που είχαμε κάνει, επομένως αυτό δεν αποτελεί έκπληξη», πρόσθεσε ο ντε Γκίντος.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα