Γιοχάνες Χαν: Οι Έλληνες εργάστηκαν σκληρά το καλοκαίρι

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012 21:11

Γιοχάνες Χαν, Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Οι Έλληνες αξιοποίησαν εντατικά το καλοκαίρι, εργαζόμενοι σκληρά».

Τα εύσημα στην Ελλάδα, για την πρόοδο που επιτεύχθηκε μέσα στο καλοκαίρι, απέδωσε ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιοχάνες Χαν, με σημερινές δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα Oberösterreichische Nachrichten.

«Οι Έλληνες αξιοποίησαν εντατικά το καλοκαίρι, εργαζόμενοι σκληρά», τόνισε ο Επίτροπος, προσθέτοντας ότι ίδιος βρέθηκε τελευταία στην Ελλάδα στα μέσα Ιουλίου, όπου ο πρωθυπουργός και άλλοι υπουργοί τον διαβεβαίωσαν «ότι έχουν συνειδητοποιήσει πως πρέπει να παρουσιάσουν αποτελέσματα και πως δεν πρόκειται πλέον για σχέδια αλλά για χειροπιαστά αποτελέσματα».

Ερωτηθείς σχετικά με την καθυστέρηση της έκθεσης της τρόικας, υπογράμμισε πως κατά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων θα ήταν χρήσιμο στην ανάλυση της τρόικας, να μην αναφέρονται μόνον τα μέτρα που λαμβάνονται, αλλά και τα αποτελέσματά τους.

Σύμφωνα με τον κ. Χαν, μια αύξηση των φορολογικών εσόδων δεν επιτυγχάνεται από τη μια ημέρα στην άλλη, ωστόσο οι Έλληνες, όπως σημείωσε, διαθέτουν από τα τέλη Μαρτίου ένα κατάλληλο σύστημα ηλεκτρονικής επεξεργασίας που δημιουργεί τη βάση για την είσπραξη φόρων.

Ο κ. Χαν παρέθεσε επίσης ως παράδειγμα αξιοποίησης του καλοκαιριού, ότι οι Έλληνες προχώρησαν στο κλείσιμο μιας σειράς από υπηρεσίες που δεν είχαν καμιά αποστολή.

Επικρίνοντας τέλος όσους πρεσβεύουν, πως για να αλλάξουν τα πράγματα στην Ελλάδα, οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να μεταβούν εκεί και να αναλάβουν τα πάντα, επισήμανε χαρακτηριστικά: «Αυτό δεν το θέλουμε και δεν μπορούμε να το κάνουμε. Η Ομάδα Δράσης μπορεί να βοηθήσει. Σε τελική ανάλυση όμως οι εκλεγμένοι από το λαό είναι αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις σε μια δημοκρατική χώρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα