Γιοχάνες Χαν: Η Ελλάδα πρέπει να κρατηθεί στην Ευρωζώνη

Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2012 20:34

Αναφερόμενος στις δηλώσεις αξιωματούχων κατά της Ελλάδας, ο Επίτροπος της Ε.Ε. Γιοχάνες Χαν σημειώνει πως κανένας σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν επιθυμεί τέτοιες παρεμβολές και τονίζει ότι όλοι οι πολιτικά υπεύθυνοι στην Ε.Ε. θα πρέπει να συμπεριφέρονται ως Ευρωπαίοι.

Η Ελλάδα πρέπει να κρατηθεί στην Ευρωζώνη για πολλούς οικονομικούς και πολιτικού λόγους τονίζει ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιοχάνες Χαν, σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της αυστριακής εφημερίδας «Κουρίρ».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις αξιωματούχων κατά της Ελλάδας, ο Επίτροπος της Ε.Ε. σημειώνει πως κανένας σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν επιθυμεί τέτοιες παρεμβολές και τονίζει ότι όλοι οι πολιτικά υπεύθυνοι στην Ε.Ε. θα πρέπει να συμπεριφέρονται ως Ευρωπαίοι.

Εκφράζει ακόμη την εκτίμηση ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει συνειδητοποιήσει πως πρέπει να παρουσιάσει αποτελέσματα και να αποδείξει ότι οι μεταρρυθμίσεις βρίσκονται στη φάση υλοποίησης, ενώ σημαντικό, όπως υποστηρίζει, είναι ότι η διοίκηση γίνεται αποτελεσματικότερη.

Οσον αφορά τέλος στην εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, δηλώνει ότι η απόφαση θα ληφθεί στη βάση της έκθεσης της τρόικας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα