Ευρώπη : Απεργούν σε έξι χώρες οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2002 09:30

Μεγάλα προβλήματα αναμένεται να σημειωθούν σήμερα στις αερομεταφορές στην Ευρώπη από την απεργία που έχουν κηρύξει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας σε έξι χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.

Περισσότερες από 64 πτήσεις ακυρώθηκαν από το αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης σήμερα το πρωϊ ,ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου. Οι ακυρώσεις αφορούν πτήσεις από και προς τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ουγγαρία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Οπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι χώρες που θα πληγούν αναμένεται να είναι η Ελλάδα, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Ουγγαρία, και η Σλοβενία.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας διαμαρτύρονται για τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ενωσης να καθιερώσει ενιαίο σύστημα ελέγχου που ονομάζεται Single Skies και το οποίο πιστεύουν ότι θα οδηγήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας. Από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει ότι οι απεργιακές κινητοποίησεις θα πλήξουν τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, σε μία περίοδο μάλιστα που έχουν αρχίσει να ξεπερνούν τα προβλήματα των τελευταίων μηνών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα