WSJ: Η Βουλγαρία εγκαταλείπει τα σχέδια για ένταξη στην ευρωζώνη

Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2012 23:31
UPD:23:34

«Αυτήν τη στιγμή δεν βλέπω οφέλη από την είσοδο στην ευρωζώνη, μόνο κόστος», σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας Συμεών Ντιάνκοφ σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal.

Η Βουλγαρία εγκατέλειψε τα σχέδια για την ένταξή της στην ευρωζώνη εξαιτίας της επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών και της αυξανόμενης αβεβαιότητας για τις προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γράφει η εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Βουλγαρίας Συμεών Ντιάνκοφ.

«Αυτήν τη στιγμή δεν βλέπω οφέλη από την είσοδο στην ευρωζώνη, μόνο κόστος», σημειώνει ο Ντιάνκοφ σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal. «Είναι πολύ ριψοκίνδυνο για εμάς και επίσης δεν είναι βέβαιο ποιοι είναι οι κανόνες και ποιοι είναι πιθανόν να είναι σε ένα ή δύο χρόνια», προσθέτει.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας επισημαίνει επίσης ότι εξακολουθεί να αναμένει ανάπτυξη περίπου 1,5% της βουλγαρικής οικονομίας φέτος.

Ωστόσο υποστηρίζει ότι η ευρωζώνη μπορεί να έχει τα επόμενα χρόνια μηδενική ανάπτυξη αν οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών δεν υποστηρίξουν πλήρως το αίτημα της Γερμανίας να συνεχιστεί η αυστηρή δημοσιονομική σταθεροποίηση.

Το υπουργείο Οικονομικών της Βουλγαρίας δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής το δημοσίευμα.

Πηγή:Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα