Αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2002 10:18

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ απώλειες καταγράφουν κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών οι κυριότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι κλάδοι των τηλεπικοινωνιών και της υψηλής τεχνολογίας μετά τις αποθαρρυντικές ανακοινώσεις αμερικανικών εταιρειών.

Πιο συγκεκριμένα, η Apple Computers προειδοποίησε τους επενδυτές ότι στο τρίμηνο που λήγει στο τέλος του μήνα τα κέρδη της αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ και οκτώ και 10 σεντς ανά μετοχή, ενώ αρχικώς εκτιμούσε ότι θα φθάσουν τουλάχιστον τα 11 σεντς ανά μετοχή.

Σε υποβάθμιση των εκτιμήσεων τους για τα οικονομικά τους αποτελέσματα προχώρησαν επίσης οι εταιρείες Advanced Micro Device, Ciena και Oracle. Ωστόσο, τα κέρδη και οι πωλήσεις της τελευταίας στο τέταρτο οικονομικό της τρίμηνο ξεπέρασαν τις αρχικές εκτιμήσεις.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 βρίσκεται στις 4.697,4 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 0,10%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.928,71 μονάδες μειωμένος κατά 1,90% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.342,82 μονάδες καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 2,05%.

Η μετοχή της βρετανικής εταιρείας ημιαγωγών ARM Holdings υποχωρεί κατά 6,8%, ενώ σημαντικές απώλειες καταγράφουν επίσης οι μετοχές των ομοειδών εταιρειών ASML, Infineon Technologies και STMicroelectronics.

Από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των εταιρειών Nokia (-5,05%) και Alcatel (-3,96%).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα