Από 9/9 αιτήσεις για τη δράση «Δημιουργία καινοτομικών συστάδων επιχειρήσεων»

Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2012 11:54
UPD:11:54

Από τις 9 Σεπτεμβρίου θα είναι δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων για τη δράση «Δημιουργία καινοτομικών συστάδων επιχειρήσεων - Ένα ελληνικό προϊόν, μία αγορά: Ο πλανήτης - πιλοτική φάση λειτουργίας». Καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι η 17η Σεπτεμβρίου (ώρα 17.00).

Σχετική πρόσκληση απηύθυνε το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων/Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), στο πλαίσιο της εφαρμογής του ΕΣΠΑ 2007- 2013 για τον τομέα Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας και όπως ανακοινώθηκε, η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των προτάσεων έχει τεθεί σε λειτουργία και είναι προσβάσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://apps.gov.gr/minedu/clusters/phase2/.

Η δράση εμπίπτει στον δεύτερο στρατηγικό πυλώνα: «Διασύνδεση με τον παραγωγικό ιστό της οικονομίας για την προαγωγή της καινοτομίας». Στόχος της είναι η ανάπτυξη στην Ελλάδα καινοτομικών συστάδων επιχειρήσεων σε θεματικούς τομείς ή κλάδους της οικονομίας που εμφανίζουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη χώρα, με σκοπό την τόνωση της καινοτομικής δραστηριότητας μέσα από την ανάπτυξη καινοτομικών προϊόντων και υπηρεσιών και την επίτευξη οικονομιών κλίμακας και σκοπού με την εξειδίκευση της παραγωγής και την ανάπτυξη στενής συνεργασίας μεταξύ των μελών των συστάδων. Ειδικότερα, στόχος των καινοτομικών συστάδων είναι η ανάπτυξη και αξιοποίηση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας, με διεθνή αναγνώριση και ανταγωνιστικότητα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα