Merit: Στις 660 μονάδες η βραχυπρόθεσμη αντίσταση

Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012 14:52

Με μικρά αλλά σταθερά βήματα συνεχίζεται η ανοδική κίνηση στην ελληνική αγορά κατά την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, όπως σημειώνει η Merit στο εβδομαδιαίο σχόλιό της.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, μετά από μια συσσώρευση στην περιοχή των 630-650 μονάδων για αρκετές συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης προσπαθεί να ξεπεράσει τις 660 μονάδες, εκεί όπου βρίσκεται και ο ΚΜΟ των 200 ημερών, τον οποίο έχει να συναντήσει από τον Απρίλιο του 2011.

Η θετική εικόνα του Γενικού Δείκτη επιβεβαιώνεται και από τη διατήρηση σημαντικών στηρίξεων. Συγκεκριμένα, η στήριξη των 620-625 μονάδων άντεξε όσες φορές δοκιμάστηκε στο δεύτερο μισό του Αυγούστου.

Σύμφωνα με τη Merit, η βραχυπρόθεσμη αντίσταση τοποθετείται πλέον στις 660 μονάδες όπου βρίσκονται τα υψηλά τετραμήνου, ενώ η επόμενη στις 685-690 μονάδες που είναι μια πολύ ισχυρή μεσοπρόθεσμη αντίσταση. Ενδεχομένως η αφορμή για την προσέγγιση ή τη διάσπαση της περιοχής αυτής να χρειαστεί και νέα από το εξωτερικό αφού η εγχώρια ειδησεογραφία είναι μάλλον στάσιμη.

Η χρηματιστηριακή παρατηρεί επίσης πως οι επενδυτές στην Ευρώπη βρίσκονται σε αναμονή των ανακοινώσεων της ΕΚΤ αρχικά για μείωση του βασικού επιτοκίου και επιπλέον για αγορές ομολόγων χωρών του Νότου από την τράπεζα. Αν υπάρξουν εξαγγελίες για μαζικές αγορές ομολόγων από το Μάριο Ντράγκι και αντιδράσουν μαζικά οι ξένες αγορές πιθανότατα να έχουμε συνέχεια και του ανοδικού κλίματος στην Ελλάδα, αναφέρει η Merit.

Ως προς τα αποτελέσματα εξαμήνου που ανακοίνωσαν οι εισηγμένες, η Merit σημειώνει ότι και πάλι «χρυσώνουν το χάπι» συγκεκριμένες εταιρείες εξαγωγικού κυρίως χαρακτήρα, ενώ η κατάσταση επιδεινώνεται για την πλειοψηφία των μικρομεσαίων εταιρειών. Αυτό συνάδει και με την κατάσταση στο ελληνικό χρηματιστήριο όπου στο 80% των μετοχών, οι τζίροι είναι πενιχροί.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα