Βεστερβέλε: Δεν είναι μονόδρομος η βοήθεια στην Ελλάδα

Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012 15:29
UPD:15:29

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε. - (Φωτογραφία αρχείου)

Η βοήθεια προς την Ελλάδα δεν είναι μονόδρομος αλλά προϋποθέτει υλοποίηση των συμφωνηθέντων, διεμήνυσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, μία ημέρα μετά τη συνάντησή του στο Βερολίνο με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αυστριακό ομόλογό του, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, στη Βιέννη, ο Γερμανός ΥΠΕΞ ανέφερε πως θα πρέπει να ειπωθεί στους Ευρωπαίους εταίρους, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, ότι η βοήθεια δεν είναι μονόδρομος, αλλά προϋποθέτει ότι θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και θα υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις και πως οι διαπραγματεύσεις θα είναι σκληρές.

Επισήμανε δε, πως η κρίση χρέους μπορεί να αντιμετωπιστεί, αν όλες οι χώρες τηρήσουν τρία σημεία: δημοσιονομική πειθαρχία, αλληλεγγύη μεταξύ τους και ανάπτυξη, που θα επιτευχθεί μέσα από την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Παρατηρώντας πως τώρα είναι αναγκαία μια σαφής γραμμή, με στόχο «περισσότερη Ευρώπη, καλύτερη Ευρώπη, μια Ευρώπη που αποφασίζει κανόνες, τους οποίους κατόπιν τηρεί», ο κ. Βεστερβέλε επισήμανε πως εκεί όπου οι κανόνες δεν τηρούνται και μάλιστα συστηματικά, θα πρέπει να υπάρχουν κυρώσεις, τις οποίες όμως ο ίδιος δεν θέλησε να προσδιορίσει.

Διαφορετικά, είπε, θα δίνεται κάθε φορά ένα κακό παράδειγμα σε εκείνες τις χώρες της Ευρώπης που εργάζονται σκληρά και εφαρμόζουν τη μεταρρυθμιστική πολιτική τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα