Στρατηγική συνεργασία Qantas - Emirates

Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2012 10:03
UPD:10:03

Σε συμφωνία για τη σύναψη 10ετούς συμμαχίας με την Emirates κατέληξε η Qantas Airways, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να επαναφέρει σε κερδοφόρο τροχιά τις διεθνείς δραστηριότητές της.

Βάσει των όρων της συμφωνίας, οι δύο αερομεταφορείς θα συνεργάζονται στην τιμολόγηση, τις πωλήσεις και τον προγραμματισμό των πτήσεων. Ωστόσο, δεν θα υπάρξει μετοχική επένδυση από καμία από τις δύο πλευρές.

Η αυστραλιανή εταιρεία, η οποία έχει δεχθεί πλήγμα από τη μειωμένη ζήτηση, τον ισχυρό ανταγωνισμό και το υψηλότερο κόστος καυσίμων, ανακοίνωσε πως η συμμαχία είναι καθοριστική για την ανάκαμψη της διεθνούς μονάδας της.

«Πρωταρχικός στόχος είναι να καταστεί η Qantas International ισχυρή και βιώσιμη και να επανέλθει σε κερδοφορία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Qantas, Αλαν Τζόις. «Η συνεργασία θα μας βοηθήσει να το πετύχουμε αυτό», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η Qantas θα τερματίσει την υφιστάμενη συνεργασία της με την British Airways, ενώ θα μεταφέρει το κέντρο των ευρωπαϊκών της πτήσεων στο Ντουμπάι από τη Σιγκαπούρη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα