Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,7043 ευρώ ανά μετοχή ΟΤΕ

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2002 18:43
UPD:20:55

Εγκρίθηκε από την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ η καταβολή μερίσματος 0,7043 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2001.

Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών κατά τη σημερινή λήξη των εργασιών του ΧΑΑ. Από την 20η Ιουνίου 2002 η διαπραγμάτευση των μετοχών του Οργανισμού θα γίνεται χωρίς δικαίωμα επί του μερίσματος για την παρελθούσα χρήση. Η καταβολή του μερίσματος θα γίνει εντός δύο μηνών από την ημερομηνία πραγματοποίησης της γενικής συνέλευσης.

Εγκρίθηκαν επίσης, οι καταβληθείσες αποζημιώσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου και του διευθύνοντος συμβούλου για τη χρήση του 2001, καθώς οι αμοιβές τους για το 2002.

Οσον αφορά στο θέμα της εκλογής νέου μέλους του διοικητικού συμβουλίου, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος, κ. Ν. Μανασή, η γενική συνέλευση ενέκρινε την τοποθέτηση του κ. Ιωάννη Σάχαλου, καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τέλος, οι μέτοχοι ενέκριναν τη δυνατότητα χρήσης ίδιων μετοχών (περίπου 13 εκατομμύρια μετοχές) στο πρόγραμμα παροχής δικαιωμάτων προαίρεσης (stock option plan). Σε περίπτωση που δεν διατεθούν μέσα στα χρονικά περιθώρια που ορίζει ο νόμος, τότε δεν αποκλείεται να ζητηθεί παράταση.

Οπως υπογράμμισε στην ομιλία του προς τους μετόχους ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Λευτέρης Αντωνακόπουλος, ο Οργανισμός κατατάσσεται στην τρίτη θέση ως προς την απόδοση της μετοχής του το 2001 μεταξύ των ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιακών εταιρειών και στην πρώτη θέση ως προς την πιστοληπτική του ικανότητα (credit rating).

Ο κ. Λ. Αντωνακόπουλος, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι ο Ομιλος ΟΤΕ διαχειρίζεται πάνω από 17 εκατ. πελάτες, ενώ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να γίνουν άλλες επενδύσεις στο εξωτερικό και κυρίως στο χώρο των Βαλκανίων, αλλά θα επιδιωχθεί η βελτίωση της απόδοσης των υφιστάμενων επενδύσεων.

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πωληθεί ή να ενοικιαστεί το μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα