Goldman Sachs: Υποβάθμιση της πρόβλεψης για την ανάπτυξη στην Κίνα

Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2012 13:50
UPD:14:02

Τις προβλέψεις για την ανάπτυξη σκιάζουν τα πρόσφατα στοιχεία για τις εξαγωγές, οι οποίες διαμορφώθηκαν σε απροσδόκητα χαμηλά επίπεδα.

Σε υποβάθμιση της πρόβλεψης για τον ρυθμό ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας προχώρησε η Goldman Sachs, στον απόηχο των ασθενικών οικονομικών στοιχείων που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Σύμφωνα με το σημείωμα των αναλυτών της GS στους επενδυτές, ο εκτιμώμενος ρυθμός ανάπτυξης αναθεωρήθηκε σε 7,6% από 7,9% για το 2012 και σε 8% από 8,5% για το 2013. Τις προβλέψεις για την ανάπτυξη σκιάζουν τα πρόσφατα στοιχεία για τις εξαγωγές, οι οποίες διαμορφώθηκαν σε απροσδόκητα χαμηλά επίπεδα.

«Η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί σε χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τους τελευταίους μήνες, καθώς οι δραστηριότητες που σχετίζονται με τον κατασκευαστικό τομέα επιβραδύνουν περαιτέρω και η παγκόσμια ζήτηση υποχωρεί», σημειώνουν οι αναλυτές.

«Πιστεύουμε ότι η επιδείνωση των κυκλικών δεικτών και οι εξαγωγές που ήταν κατώτερες των προσδοκιών θα είναι οι δύο ανασταλτικοί παράγοντες που θα κρατήσουν την οικονομία σε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα επίπεδα τα προσεχή τρίμηνα», αναφέρει η έκθεση.

Σύμφωνα με την Goldman Sachs, η καταναλωτική ζήτηση έχει επωφεληθεί από την αύξηση του εισοδήματος, ωστόσο, το ποσοστό αποταμίευσης θα παραμείνει υψηλό για διαρθρωτικούς λόγους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα