Αμετακίνητοι οι ναυτεργάτες, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους

Δεμένα έως το Σάββατο το πρωϊ τα πλοία στα λιμάνια
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2002 07:13
UPD:07:55

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των ναυτεργατών αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν χθες το βράδυ συνδικαλιστές, με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιώργο Ανωμερίτη. Η Ομοσπονδία απέρριψε τις κυβερνητικές προτάσεις για αύξηση 2% κατ'έτος στις συντάξεις την πενταετία 2003-2007 ώστε το ποσοστό αναπλήρωσης να φθάσει στο 70% που διεκδικούν.

Λόγω της νέας 48ωρης απεργίας τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια και στα πορθμεία έως τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ οι ναυτεργάτες προσανατολίζονται σε συνέχιση των κινητοποιήσεων και κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, ο Γιώργος Ανωμερίτης τους μετέφερε την κυβερνητική πρόταση, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί μετά από ευρεία σύσκεψη του ιδίου με τους υπουργούς Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη, Εργασίας Δημήτρη Ρέππα, τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Σωκράτη Κοσμίδη και τον βουλευτή Επικρατείας Στέφανο Μανίκα. Ο υπουργός κάλεσε τους ναυτεργάτες να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις, ενώ σε περίπτωση που εμμείνουν σε αυτές τους ζήτησε να επιτρέψουν τη δρομολόγηση ενός πλοίου προς κάθε κύρια γραμμή και τα δρομολόγια των κρουαζιερόπλοιων, καθώς επίσης και να ανοίξουν τα πορθμεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα