Κ. Χατζηδάκης: Ο θεσμός της ΔΕΘ θα μπει ξανά στις σωστές του βάσεις

Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2012 14:00
UPD:14:00

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης (2Α) ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων, Στράτος Σιμόπουλος (Δ) και ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου (Α) συναντήθηκαν με τις διοικήσεις ΔΕΘ - HELEXPO στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν είναι ευκαιρία ούτε για πανηγύρια, ούτε για ακραίες κομματικές αντιπαραθέσεις, αλλά ένας εμπορικός θεσμός, που πρέπει να σχετίζεται με την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρο Καράογλου στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη για τη 77η ΔΕΘ.

Αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια ο θεσμός της ΔΕΘ, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι στόχος είναι να μπει ξανά στις σωστές του βάσεις και επιδίωξη ο εκσυγχρονισμός του, «βασιζόμενοι και σε όσα συμβαίνουν σε αντίστοιχες εκθέσεις στο εξωτερικό». Γι αυτό, όπως είπε, και «το μήνυμα που εκπέμπουμε φέτος, είναι ένα μήνυμα περισυλλογής κι ενός καινούργιου ξεκινήματος» και στο νέο ξεκίνημα αυτό, σημείωσε, το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης θα έχει κομβικό ρόλο.

«Στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης προχωρούμε βήμα-βήμα και αποκτούμε νέες αρμοδιότητες. Αρμοδιότητες αποφασιστικές, σημαντικές, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Μακεδονίας και της Θράκης», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Θ. Καράογλου για να προσθέσει:

«Φιλοδοξούμε η Βόρεια Ελλάδα να είναι η αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια που γίνεται για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Διδασκόμαστε από τα λάθη του παρελθόντος, αντιμετωπίζουμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα το σήμερα και οραματιζόμαστε ένα καλύτερο αύριο, μια καλύτερη Ελλάδα, χωρίς οικονομικά προβλήματα, όπου οι Έλληνες πολίτες πραγματικά θα ευημερούν».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα