Πτωτικές τάσεις στη Wall Street

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2002 17:56
UPD:17:59

AΠΩΛΕΙΕΣ καταγράφουν αυτή την ώρα οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη. O Dow Jones υποχωρεί κατά 0,68% και έχει διαμορφωθεί στις 9.496 μονάδες. Μεγαλύτερη πτώση σημειώνει ο δείκτης Nasdaq, ο οποίος βρίσκεται στις 1.479 μονάδες μειωμένος κατά 1,19%.

Ισχυρές πιέσεις δέχεται ο τίτλος της αυτοκινητοβιομηχανίας General Motors μετά την υποβάθμισή του από τη Μοrgan Stanley. Αυτή την ώρα υποχωρεί κατά 3,83%.

Πτώση (2,44%) σημειώνει και η μετοχή της Walt Disney. Η Merrill Lynch αναθεώρησε σήμερα προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα κέρδη της παραπάνω εταιρείας στην τρέχουσα και την επόμενη χρήση.

Μεγαλύτερες απώλειες, άνω του 5%, καταγράφει η μετοχή της εταιρείας παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών MGM, η οποία προειδοποίησε σήμερα ότι στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος οι ζημίες της θα ξεπεράσουν τις αρχικές εκτιμήσεις.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το χώρο της οικονομίας, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών των Ηνωμένων Πολιτειών έφθασε τα 112,5 δισεκατομμύρια δολάρια από 95,1 δισεκατομμύρια δολάρια -βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων- στο τέταρτο τρίμηνο του 2001. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι το έλλειμμα στο πρώτο τρίμηνο του 2002 θα διαμορφωνόταν στα 107,36 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από την άλλη μεριά, το ερευνητικό ινστιτούτο Conference Board ανακοίνωσε ότι ο δείκτης των βασικών οικονομικών δεικτών αυξήθηκε κατά 0,4% το Μάιο έναντι πτώσης 0,3% τον Απρίλιο. Πρόκειται για την έβδομη άνοδο του εν λόγω δείκτη σε διάστημα οκτώ μηνών.

Τέλος, οι αιτήσεις για τη χορήγηση κρατικού επιδόματος ανεργίας το επταήμερο μέχρι τις 15 Ιουνίου διαμορφώθηκαν στις 393.000 από 395.000 την προηγούμενη εβδομάδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα