ΦΑΓΕ - Μεταφορά τμήματος της παραγωγής στη Β. Ελλάδα

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2002 15:18

Τη μεταφορά της παραγωγικής διαδικασίας του παστεριωμένου γάλακτος στη Βόρεια Ελλάδα από τις εγκαταστάσεις της στη Μεταμόρφωση Αττικής έχει προγραμματίσει η γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ.

Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, αφενός αποδεσμεύονται χώροι στο εργοστάσιο της Αττικής για την ανάπτυξη νέων γραμμών παραγωγής γιαούρτης και, αφετέρου, αξιοποιούνται ευκαιρίες για οικονομίες κλίμακας, αφού το γάλα συλλέγεται κατά κύριο λόγο στη Βόρεια Ελλάδα.

Το εργοστάσιο στο Αμύνταιο Φλώρινας, που περιβάλλεται από εκτάσεις βοσκοτόπων, βρίσκεται σε υψόμετρο 650 μ., σε οικόπεδο 70 στρεμμάτων, με κτιριακές εγκαταστάσεις 11.000 τμ., όπου ήδη συλλέγεται μια μεγάλη ποσότητα γάλακτος, που φθάνει και τους 110 τόνους ημερησίως.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΦΑΓΕ εξέτασε ακόμη και το ενδεχόμενο εξαγοράς πλειοψηφικού πακέτου της γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ.

Μετά τον έλεγχο των στοιχείων που περιήλθαν σε αυτήν μέσω της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας σχετικά με την εξαγορά της ΑΓΝΟ, η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε ότι, στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, η πιο αποδοτική επένδυση, είναι η επέκταση των εγκαταστάσεών της στο Αμύνταιο Φλώρινας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα