Πτωτικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012 10:31
UPD:10:40

Σε αρνητικό έδαφος άνοιξαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το ράλι των προηγούμενων δύο εβδομάδων, ωστόσο εκτιμάται ότι το διάστημα «ανάπαυλας» θα είναι σύντομο και οι ευρωπαϊκές μετοχές θα επανέλθουν σε ανοδική τροχιά.

Στις 10.15 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρούσε κατά 0,28% στις 5.898,91 μονάδες, ενώ ο δείκτης CAC40 στο Παρίσι σημείωνε πτώση της τάξης του 0,39% στις 3.567,59 μονάδες. Απώλειες 0,26% κατέγραφε την ίδια ώρα στη Φραγκφούρτη ο δείκτης DAX, ο οποίος διαμορφωνόταν στις 7.392,76 μονάδες.

«Υπάρχουν ακόμη μεγάλες πιθανότητες περαιτέρω ανόδου για τις μετοχές, καθώς αποτιμάται εκ νέου η "μη διάσπαση" της ευρωζώνης. Έχουμε αρχίσει να συνειδητοποιούμε την "καθίζηση" που επέφερε η κρίση χρέους», σχολιάζει στο Reuters ο Ζερόμ Τρουά-Λαζού από την Louis Capital Markets.

«Πλέον η βασική ένδειξη που χρειάζεται για να τροφοδοτήσει αυτό το ράλι δεν θα προέλθει από την οικονομική προοπτική αλλά από τις επενδυτικές ροές. Πολλοί ξένοι επενδυτές, οι οποίοι διατηρούν ιδιαίτερα περιορισμένες θέσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές, θα αρχίζουν να στρέφονται από τα ομόλογα και τις αμερικανικές μετοχές στις ευρωπαϊκές μετοχές», συμπληρώνει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα