Τέρνα Ενεργειακή: Προς αλλαγή χρήσης αντληθέντων κεφαλαίων

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012 10:01
UPD:10:01

Την τροποποίηση της χρήσης αντληθέντων κεφαλαίων ύψους 300.572 χιλ. ευρώ, που προέκυψαν από την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, θα προτείνει προς έγκριση από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 9ης Οκτωβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο της Τέρνα Ενεργειακή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία την περίοδο από 8/11/2007, ημερομηνία ολοκλήρωσης της αύξησης, έως 30/06/2012 κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος του επενδυτικού της προγράμματος ήτοι συνολικά έχει καλύψει το ποσό των 267.491 χιλ. ευρώ και παραμένει αδιάθετο συνολικά το ποσό των 33.081 χιλ. ευρώ.

Λόγω παρατηρούμενων καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση της αδειοδότησης επενδύσεων, που αφορούν σε έργα Ηλεκτροπαραγωγής από Bιομάζα, Φωτοβολταϊκούς και Υδροηλεκτρικούς Σταθμούς, αλλά και λόγω της ολοκλήρωσης της κατασκευής των Α/Π σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Δ.Σ της εταιρείας αποφάσισε να προτείνει την ανακατανομή των αδιάθετων υπολοίπων συνολικού ύψους 15.169 χιλ. ευρώ από τις παραπάνω 4 κατηγορίες και να το διαθέσει σε Επενδύσεις Αιολικών πάρκων εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με αυτόν τον τρόπο δύναται η εταιρεία να επενδύσει με ταχύτερο ρυθμό τα εν λόγω αδιάθετα κεφάλαια στην παραπάνω κατηγορία Αιολικών Πάρκων, επισημαίνει η Τέρνα Ενεργειακή στην ανακοίνωσή της.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΤΕΝΕΡΓ



Σχολιασμένα