Γιούνκερ: Μεγάλη βελτίωση στην ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012 16:40
UPD:19:46

«Aγωνιζόμαστε να αποτρέψουμε μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», ανέφερε ο επικεφαλής του Eurogroup Zαν Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την ίδια, ενώ θα αποδυνάμωνε και την Ευρώπη.

Μεγάλη βελτίωση στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας διαπιστώνει ο επικεφαλής του Eurogroup Zαν Κλοντ Γιούνκερ, επισημαίνοντας πως το μισθολογικό κόστος έχει μειωθεί σημαντικά.

Ανέφερε ακόμη πως «αγωνιζόμαστε να αποτρέψουμε μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», τονίζοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την ίδια, ενώ θα αποδυνάμωνε και την Ευρώπη.

Αναφερόμενος στην Ισπανία, τόνισε πως πρέπει να προχωρήσει σε περικοπές δαπανών και διαρθρωτικές αλλαγές.

«Τα "μπράβο" του προέδρου της ευρωζώνης για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την πτώση του λεγόμενου μισθολογικού κόστους αποκαλύπτουν ποιος είναι ο πραγματικός στόχος των μνημονίων και δείχνει τα μεγάλα ψέματα των κομμάτων της συγκυβέρνησης και τη μεγάλη υποκρισία των κομμάτων που παριστάνουν τα αντιμνημονιακά, ενώ υποστηρίζουν την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και την παραμονή της χώρας στην ΕΕ» σχολίασε το ΚΚΕ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα